Energiebesparing

Winter is coming…

Beste leden van de verenigingen, bezoekers van ons centrum.

Als biljartcentrum verbruiken we bovenmodaal veel energie. Biljartverwarming staat gemiddeld 12 uur per dag aan net als de verlichting en barkoelingen vriezer, koelkast, en overige essentiële apparatuur. Ook met de verwarming zijn we in het recente verleden niet spaarzaam geweest. Maar de tijd dat er hartje winter in T-shirt gebiljart kon worden ligt nu definitief achter ons.

Ook in ons centrum gaat de thermostaat naar beneden naar het door de overheid gepropageerde 19 graden. Van u wordt gevraagd daar met uw kleding rekening mee te houden. Bent u van nature een koukleum, neem een extra vest mee, trek een hemd aan, maar kom niet aan de bar vragen of de thermostaat een graadje hoger mag.

De bar vrijwilliger is niet bevoegd de instelling van de verwarming te wijzigen. Val ze hier niet mee lastig!!

Een deel van de verwarming zal worden gedaan via de in de airco’s ingebouwde warmtepompen. De gasgestookte cv zal vanzelf bijspringen als de warmtepompen het niet meer aankunnen. De warmtepomp blaast warme lucht de zaal in. U zult dus een luchtstroom waarnemen. Sommige mensen springen daarvan direct op tilt en komen naar de bar om te vragen of de airco uit mag. Ook dat is NIET de bedoeling. Bespreek intern binnen uw vereniging of u liever in de kou zit met zijn allen of dat u zich wilt storen aan een warme luchtstroom. Ook hier geldt, val de barmedewerker hier niet mee lastig !!

Alleen met behulp van warmtepompen en het verlagen van de zaaltemperatuur kunnen we misschien de kosten nog enigszins beheersbaar en betaalbaar houden. We vragen dan ook om uw medewerking en uw begrip.

Het bestuur.