Biljartverwarming

Biljartverwarming

Net als de zaalverwarming die we hebben moeten aanpassen, is nu ook de biljartverwarming aan de beurt. We proberen dit te doen aan de hand van de richtlijnen van de KNBB zodat de kwaliteit van de tafels gegarandeerd blijft.

De richtlijnen van de KNBB zijn:

  1. 1,5 uur voor aanvang de biljartverwarming aanzetten.
  2. Temperatuur biljart bij droog weer omgevingstemperatuur + enkele graden ( 19 + 2 á 4 graden ), bij droog winterweer omgevingstemperatuur ( 19 ) en regenachtig weer omgevingstemperatuur 19 + 5 á 8 graden
  3. Direct na spelen uitschakelen
  4. Biljartverwarming tijdens KNBB wedstrijden is niet meer verplicht. Officiële wedstrijden mogen op koude biljarts gespeeld worden na overleg tussen lokaalhouder en spelers.

Daarnaast merkt de KNBB op dat bij veel lokaliteiten de biljartverwarming te hoog tot veel te hoog staat afgesteld. Dat is bij ons helaas niet anders geweest. De tafels bij ons stonden afgesteld tussen de 70 en 80 graden, met uitzondering van twee tafels op 50 graden.


Wat gaan we doen als Boko :

  1. De biljarts gaan 1,5 uur voor aanvang aan ( 11.00 uur of 17.30uur)
  2. De temperatuur wordt ingesteld op 40 graden. ( ruim boven de voorgestelde norm van omgevingstemperatuur + enkele graden )
  3. De biljarts worden na 3 uur uitgeschakeld. Vanwege de hogere temperatuur wordt een snellere droging bereikt en voordat vocht ook maar enigszins de kans krijgt weer invloed op de loop van de ballen te krijgen zijn de keuen reeds opgeborgen.
  4. Biljartverwarming tijdens wedstrijden gaat aan. Afhankelijk van de zwaarte en de te verwachte duur van de wedstrijd zal de tijdsduur kunnen worden aangepast.